i
Boek nu!

Programma

Hier vind je het programma voor Woef Weekend 2023. Tijdens Woef Weekend bieden we voor ieder wat wils. We hebben activiteiten voor grote en kleine honden, rustige activiteiten of juist heel actief en ook voor pups en senior honden. Alle workshops vinden plaats in kleine groepen zodat je ook echt de persoonlijke aandacht krijgt die je verdient.

Mis je iets in het programma wat je graag zou zien? Laat het ons weten!

In de aanloop naar Woef Weekend zullen er onderdelen aan het programma worden toegevoegd.

Lezing Pranadogs Hond & Rust
Lezing Pranadogs Hond & Rust
bio
Workshop Pranadogs Leashed Class
Workshop Pranadogs Leashed Class - PranaDogs Consultancy

Workshop Pranadogs Leashed Class

In verbinding komen met je hond, een ideale manier om samen te leren ontspannen. Saai? Absoluut niet!

In verbinding komen met je hond, een ideale manier om samen te leren ontspannen. Saai? Absoluut niet! Met de juiste technieken kun je de band tussen jou en je hond nóg beter maken en dat is alles behalve saai! Je hebt hier levenslang profijt van. Een mooie manier om tijdens een druk weekend even te ontprikkelen. Deze workshop is ook geschikt voor pups en senioren.

Demonstratie Waterwerk
Demonstratie Waterwerk

Demonstratie Waterwerk

Tijdens Woef Weekend kun je genieten van een demonstratie Waterwerk door de NNFC.

Tijdens Woef Weekend kun je genieten van een demonstratie Waterwerk door de NNFC. In het weekend van Woef Weekend oefent de groep van de NNFC, naast de workshops die ze geven, voor een officiële wedstrijd waterwerk. Een uitgelezen kans voor jou om te genieten van deze bijzondere honden en te kijken hoe deze honden dit doen.

Dog2Bootcamp
Dog2Bootcamp - Dogs2Go

Dog2Bootcamp

Tijdens Dogs2Bootcamp werken we aan jouw algehele conditie en tegelijkertijd aan de spanningsboog en gehoorzaamheid van de hond.

Dogs2Bootcamp (min leeftijd hond 6 maanden)

Tijdens Dogs2Bootcamp werken we aan jouw algehele conditie en tegelijkertijd aan de spanningsboog en gehoorzaamheid van de hond. Een Dogs2Bootcamp-training is een outdoor fitnessprogramma voor eigenaar en hond. Als eigenaar word jij sportief uitgedaagd met verschillende cardio-, kracht- en fitnessoefeningen. Terwijl jij lekker sportief bezig bent, werk je ook aan de relatie met je hond door middel van gehoorzaamheids-, balans- en coördinatieoefeningen.

Dogs2Bootcamp wordt mogelijk gemaakt door Dogs2Go.

Canicross
Canicross - Dogs2Go

Canicross

Canicross en is hardlopen met je hond in de natuur, waarbij je samen met je hond een team vormt.

Canicross (minimum leeftijd hond 12 maanden)

Canicross en is hardlopen met je hond in de natuur, waarbij je samen met je hond een team vormt. Het is goed voor je conditie, goed je hond en voor de onderlinge band met je hond. Het is de bedoeling dat je hond voor je uit loopt en jou een beetje helpt door te trekken, zodat je samen sneller loopt dan alleen. De meeste honden vinden het fantastisch om te doen! Leen materiaal is aanwezig (tuig, lijn en heupgordel)

Charlotte Jansen
Charlotte Jansen - Activiteitencentrum DazzlingDinky - Kanoën met de hond

Kanoën met de hond

Heb jij altijd al eens samen met je hond willen kanoën? Dat kan tijdens Woef Weekend!

Heb jij altijd al eens samen met je hond willen kanoën? Dat kan tijdens Woef Weekend! Onder begeleiding van Chantal Jansen ga jij samen met je hond het water op. Samen maken jullie kennis met deze onwijs leuke activiteit en varen jullie over de mooie kano vijver van het park.

Heb je de smaak te pakken? Boek dan na Woef Weekend een tocht bij DazzlingDinky en ga samen met je hond een prachtige tocht maken over de Westerwoldse Aa.

Workshop Fotografie Met Je Telefoon
Workshop Fotografie Met Je Telefoon - Studio Snuit

Workshop Fotografie Met Je Telefoon

Wil jij graag tips en tricks voor een goeie foto van je hond met je telefoon? Dan mag je deze workshop niet missen!

Wil jij graag tips en tricks voor een goeie foto van je hond met je telefoon? Dan mag je deze workshop niet missen! Exclusief voor deelnemers van Woef Weekend komt Studio Snuit met een hele toffe workshop. In deze workshop krijg je tips en tricks hoe je jouw hond het beste op de foto krijgt. Wat deze workshops echt gaaf maakt, is dat je dit gelijk kunt oefenen in de studio van Studio Snuit! Zo krijg je je eigen gemaakte studio foto van jouw furry friend.

Dogs2PowerWalk
Dogs2PowerWalk - Dogs2Go

Dogs2PowerWalk

Tijdens Dogs2Powerwalk werken we op een iets minder intensieve manier (in vergelijking met Dogs2Bootcamp) aan jouw algehele conditie.

Dogs2Powerwalk (alle leeftijden)

Tijdens Dogs2Powerwalk werken we op een iets minder intensieve manier (in vergelijking met Dogs2Bootcamp) aan jouw algehele conditie door op interval basis stevig te wandelen met wat lichte spierversterkende oefeningen tussendoor. De oefeningen voor de baas worden afgewisseld met gehoorzaamheids-, balans- en coördinatieoefeningen voor de hond voor een betere relatie met je hond.

Fotoshoot Voor Je Hond
Fotoshoot Voor Je Hond - Studio Snuit

Fotoshoot Voor Je Hond

Uitsluitend voor de Woef Weekend deelnemers komt Studio Snuit met een te gekke fotoshoot!

Uitsluitend voor de Woef Weekend deelnemers komt Studio Snuit met een te gekke fotoshoot! Heb jij altijd al een toffe foto van je hond willen hebben? Dan moet je bij Studio Snuit zijn! De fotografiestijl van Studio Snuit is kleurrijk, levendig, spontaan en als het even kan vol energie. Je hond hoeft geen commando’s te kennen, maar alleen te genieten!

Woef Weekend Winkelen
Woef Weekend Winkelen

Woef Weekend Winkelstraat

Tijdens Woef Weekend kun je naast de activiteiten ook heerlijk shoppen in de Woef Weekend Winkelstraat.

Tijdens Woef Weekend kun je naast de activiteiten op zondag 24 september ook heerlijk shoppen in de Woef Weekend Winkelstraat. Diverse (h)ondernemers staan voor je klaar met de lekkerste, mooiste en leukste producten en/of diensten.

De Woef Weekend Winkelstraat is geopend van 12.00-18.00

Dominique van Bree
Dominique van Bree - Puur Dierenliefde

Lezing Verlatingsangst bij honden

Een hond met verlatingsangst... een zware last voor vele hondenbaasjes. Het heeft een grote impact op het leven van een eigenaar en uiteraard ook op de hond zelf.

Een hond met verlatingsangst… een zware last voor vele hondenbaasjes. Het heeft een grote impact op het leven van een eigenaar en uiteraard ook op de hond zelf.

Om die reden zal Dominique van Bree aanwezig zijn tijdens Woef Weekend om een lezing te geven over verlatingsangst bij honden. Dominique van Bree is verlatingsangst deskundige voor honden. Wat begon met een heftige verlatingsangst bij haar eigen honden dreef haar er toe om zich in te willen zetten om ook anderen te begeleiden in dit complexe en gevoelige proces.

Tijdens haar lezing zal ze tips geven voor honden die al verlatingsangst hebben, maar ook hoe je deze kunt voorkomen. Een zeer interessante lezing dus voor eigenaren die met dit probleem kampen of nieuwe hondeneigenaren die dit willen voorkomen.

Watervrees Vrij
Watervrees Vrij - NNFC

Watervrees Vrij

Wil jij je hond (beter) leren zwemmen? Je leert het tijdens de workshop Watervrees Vrij.

Wil jij je hond (beter) leren zwemmen? Dat kan tijdens de workshop Watervrees Vrij. Tijdens deze workshop ga je lekker met je hond aan de slag in en om het water. Onder begeleiding van de zeer ervaren groep van de NNFC leer je hoe je je hond (beter) kunt leren zwemmen en zich fijner voelt in het water. Uiteraard wordt er gekeken naar de behoefte van jouw hond, honden zullen niet gedwongen worden om iets te doen wat ze echt niet willen.

Lezing Pranadogs De Overprikkelde Hond?
Lezing Pranadogs De Overprikkelde Hond?
bio
Basis Speuren
Basis Speuren - Stichting Wildlife Solutions

Basis Speuren

Speuren met je hond is een geweldige activiteit en het heeft heel veel voordelen! Je hond volgt hierbij zijn natuurlijke instinct.

Speuren met je hond is een geweldige activiteit en het heeft heel veel voordelen! Je hond volgt hierbij zijn natuurlijke instinct. Het is een mooie manier om een band op te bouwen. Je hond krijgt er focus en zelfvertrouwen van en het is een mooie manier om je hond ook geestelijk uit te dagen. Vaak is een hond na een half uur speuren al erg moe. Tijdens Woef Weekend kun je middels een workshop basis speuren de basisbeginselen leren. Is je hond al iets meer ervaren? Dan wordt de uitdaging aangepast. Deze workshop is geschikt voor honden van alle leeftijden.

Stepjoring/Dogscooter
Stepjoring/Dogscooter - Dogs2Go

Stepjoring/Dogscooter

Gaat hardlopen je te langzaam? Dan is stepjoring/dogscooter misschien iets voor jou.

Stepjoring/Dogscooter (minimum leeftijd hond 15 maanden)

Gaat hardlopen je te langzaam? Dan is stepjoring/dogscooter misschien iets voor jou. Lekker steppen door de natuur met je hond voor je uit. Dat is heel gaaf om te doen! Tijdens deze workshop maken we een hele kleine kennismaking met de sport, als je hier mee verder wilt, zul je een ontheffing voor trekhonden moeten aanvragen.

Farm Food Voedingsadvies
Farm Food Voedingsadvies - Farm Food

Farm Food Voedingsadvies

Ben jij op zoek naar goed advies over de voeding van je hond? Ga dan zeker even langs bij Farm Food voor een professioneel Farm Food Voedingsadvies.

Ben jij op zoek naar goed advies over de voeding van je hond? Ga dan zeker even langs bij Farm Food voor een professioneel Farm Food Voedingsadvies. Het hele weekend staat het team van Farm Food voedingsdeskundigen voor je klaar voor een professioneel advies over hondenvoeding.

Woef Welterusten Wandeling
Woef Welterusten Wandeling

Woef Welterusten Wandeling

Na een Woeftastische dag eindigen we de dag met een Woef Welterusten Wandeling.

Na een Woeftastische dag eindigen we de dag met een Woef Welterusten Wandeling. Deze wandeling start om 21.30 en duurt ongeveer 30 minuten. We wandelen bewust niet te lang aangezien de honden een lange dag vol activiteiten gehad hebben.

Behendigheid
Behendigheid - Dogsports

Behendigheid

Behendigheid is een hondensport met de bedoeling om je hond zo snel en behendig mogelijk over een parcours met diverse hindernissen te sturen.

Behendigheid, ook wel agility genoemd, is een hondensport met de bedoeling om je hond zo snel en behendig mogelijk over een parcours met diverse hindernissen te sturen. Deze uitdagende sport is de ideale manier om de samenwerking tussen hond en baas te versterken en samen actief bezig te zijn. Hindernissen die gebruikt worden zijn onder andere een tunnel, sprongen, de kattenloop, een breedte sprong of paaltjes. Deze sport is zeer geschikt voor actieve honden (en baasjes).

Tijdens Woef Weekend kun je middels een workshop kennis maken met deze geweldige sport en kun je zelfs meedoen met een wedstrijd voor beginners!

Pranadogs Breath Walk
Pranadogs Breath Walk - Pranadogs Consultancy

Pranadogs Breath Walk

De packwalk maar dan anders! Ontstressen, hond uitlaten en socialiseren in een waanzinnig gebied, wie wil dat niet?

De packwalk maar dan anders! Ontstressen, hond uitlaten en socialiseren in een waanzinnig gebied, wie wil dat niet? Tijdens deze kalmerende route door het bos zit je hond via een elastische lijn vast aan de heupgordel van de baas. Dit zodat je meer vrijheid en rust ervaart tijdens het wandelen. Wanneer je hond erg trekt kun je er voor kiezen de riem gewoon in de hand te houden. Op gepaste afstand van elkaar gaan we rustig wandelen met de honden. Impuls controle en rust oefeningen zullen dan ook in deze groepsles aan bod komen. Ook maken we een aantal stops voor adem, shinrin yoku en meditatie oefeningen voor onszelf.

Woef Wakker Wandeling
Woef Wakker Wandeling

Woef Wakker Wandeling

Na een Woeftastische nacht starten we de dag met een Woef Wakker Wandeling.

Na een Woeftastische nacht starten we de dag met een Woef Wakker Wandeling. Om 9.00 start de wandeling en deze duurt ongeveer 30 minuten. We wandelen bewust niet te lang aangezien de honden nog een lange dag vol activiteiten voor de boeg hebben.

Woef Welkom
Woef Welkom

Woef Welkom

Op vrijdag middag staan wij klaar voor een Woef Welkom!

Op vrijdag middag staan wij klaar voor een Woef Welkom! Kampeerders kunnen terecht vanaf 13.00 en woefjes met een accommodatie kunnen terecht vanaf 15.00. Voor alle deelnemers staat er een gratis goodybag van Farm Food voor je klaar! Zo ben je vast goed voorbereid voor een weekend vol fun, fur, friends en (dog)food.

Bark-bq
Bark-bq

Bark-bq

Op zaterdagavond gaan we gezellig samen Bark-bqen.

Op zaterdagavond gaan we gezellig samen Bark-bqen. Een ideale gelegenheid om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen!

Dock Diving
Dock Diving - NNFC

Dock Diving

Dock Diving is een spectaculaire sport, waarbij de honden op een veilige manier in een bak water springen.

Dock Diving is een spectaculaire sport, waarbij je hond op een veilige manier in een bak water springt. Het doel is om, met behulp van een dummy of een bal, de hond zo ver mogelijk te laten springen.
Tijdens Woef Weekend kun je overdag een workshop dock diving volgen onder begeleiding van de NNFC. Zij zijn gewend met honden in het water. Het is niet de bedoeling om honden het water in te dwingen, alleen honden die uit zichzelf het water in springen kunnen mee doen. Uiteraard mag je met behulp van de NNFC proberen of jouw hond dit inderdaad wil.

’s Avonds zal er een Dock Diving wedstrijd plaats vinden, zie programma. Alle deelnemers van de workshop kunnen hieraan deelnemen.

Hoopers
Hoopers - Dogsports

Hoopers

Hoopers is afgeleid van behendigheid, maar dan veel minder fysiek belastend voor de hond. De hond loopt net als bij behendigheid een parcours, maar dan zonder sprongen.

Hoopers is afgeleid van behendigheid, maar dan veel minder fysiek belastend voor de hond. Je hond loopt net als bij behendigheid een parcours, maar dan zonder sprongen. Bij hoopers rent je hond vloeiende lijnen in een parcours dat bestaat uit boogjes/hoops, tonnen, korte tunnels en hekjes. Doordat er geen sprongen in het parcours zitten is deze sport ook zeer geschikt voor pups en/of senior honden of honden waarvoor de behendigheid teveel prikkels geeft.

Tijdens Woef Weekend kun je mee doen met de workshop, maar kun je na afloop van de workshop ook meedoen met een hoopers wedstrijd voor beginners!

Suppen met hond
Suppen met hond - What SUP dog

Suppen met hond

Suppen met je hond, het is he-le-maal hot! En dat is niet zo gek want deze activiteit is zo leuk!

Suppen met je hond, het is he-le-maal hot! En dat is niet zo gek want deze activiteit is zo leuk! Samen met je hond ga je op een supboard het water op en maak je kennis met deze dogtastische sport samen met je hond. Uiteraard krijgen jullie eerst waardevolle tips voordat jullie starten. Suppen kan zowel staand als zittend en is een perfecte oefening voor je balans. De supvijver van Molecaten Park Kuierpad is speciaal voor Woef Weekend geopend voor honden. Een unieke kans dus!